29 september 2017

Drie studiedagen openstellen schoolsportinfrastructuur

Binnenkort gaan op drie locaties drie studiedagen rond het openstellen van schoolsportinfrastructuur door. Stelt jouw school de sportaccommodatie na het laatste belsignaal beschikbaar voor externe gebruikers? Of overweeg je om dit te doen? Dan is deze studiedag er voor jou. De studiedag gaat één keer door in De Pinte, Antwerpen en Tessenderlo. Op 19, 26 oktober en 9 november.

Meer info vind je op de website van Het Vlaams Instituut voor Sportbeheer en Recreatiebeleid (ISB)

ISB, het Vlaams instituut voor sportbeheer en recreatiebeleid organiseert deze drie dagen om te informeren en inspireren rond het naschools openstellen van schoolsportinfrastructuur. Verschillende invalshoeken worden belicht.

Personeel inzetten om openstelling mogelijk te maken lijkt hoog gegrepen… we bekijken verschillende mogelijkheden. Ze geven voorbeelden van verschillende manieren waarop de gemeente/stad scholen kan ondersteunen bij het naschools openstellen. Ook halen ze enkele zaken aan waar je beter eens goed over na denkt op vlak van juridische regels en verzekering? Daarnaast overlopen ze een aantal mogelijkheden om aansluitend op de schooluren naschoolse sport aan te bieden, met of zonder partners.