01 juni 2016

Stand van zaken pilootproject Passiefscholen

De campus van het College van Zwevegem breidde uit met een nieuwbouwvleugel vlakbij de ingang van de school. Naast bijkomende klaslokalen en administratieve ruimtes, heeft het nieuwe passiefgebouw ook lokalen voor natuurwetenschappen en chemie-labolokalen met zuurkast en chemische opslagplaats.

Voor de Basis- en Leefschool ’t Zandhofje in Zandhoven werden de oude paviljoenen vervangen door een nieuwbouw met klaslokalen, een refter, de nodige administratieve, technische ruimtes en een polyvalente ruimte die ook dienst doet als turnzaal. De nieuwbouw bevindt zich in een prachtige, groene omgeving. Dit project maakt ook deel uit van het DBFM - programma 'Scholen van Morgen'.

De scheepvaartschool Cenflumarin is verhuisd naar de GO! campus Leerhaven in Antwerpen Linkeroever. De nieuwbouw voorziet in een administratieve vleugel, leslokalen voor algemene en nautische vakken, werkplaatsen en een auditorium. Daarnaast komt er een toegangsweg voor langzaam-verkeer, een open en overdekte speelplaats en een fietsenstalling. Dit project maakt ook deel uit van het DBFM - programma 'Scholen van Morgen'.

Eind februari ontving tot slot de vrije basisschool in Anzegem de kwaliteitsverklaring. Deze nieuwbouw bestaat uit een hoofdgebouw met leslokalen over 2 verdiepingen en een onderdakse polyvalente ruimte en 2 gelijkvloerse voorgebouwen. Rond het schoolgebouw is een fietsenbergplaats en speelplaats aangelegd.

Van de 19 projecten binnen het pilootproject Passiefscholen zijn vandaag 13 projecten in gebruik waarvan 11 de kwaliteitsverklaring ontvingen. Voor de 2 overige is de certificatieprocedure nog lopende. 6 projecten zijn in uitvoering.