18 mei 2016

Subsidiëring/financiering van de huur van tijdelijke modulaire units voor noodopvang vluchtelingenkinderen

Alle kosten die gepaard gaan met de installatie van deze tijdelijke modulaire units voor noodopvang, worden volledig vergoed: zowel plaatsing, omgevingswerken, huur als de ophaling van de units.  De kosten van de omgevingswerken moeten wel in redelijke verhouding staan tot de huurprijs van de modulaire units.  Ze blijven beperkt tot de aansluiting van nutsvoorzieningen en kleine verhardingswerken.

De units worden gesubsidieerd en gefinancierd voor een periode van minimaal drie en maximaal 24 maanden met als einddatum 31 december 2017. Het is mogelijk om in de contracten een clausule tot verlenging op te nemen. Die verlenging situeert zich ook binnen de termijn van 24 maanden met als einddatum 31 december 2017. 

Schoolbesturen kunnen zowel aanvraagdossiers als verlengingen doorlopend indienen bij AgODi.  Zij dienen de aanvraag in met behulp van deze formulieren:

Aanvraagformulier voor het basisonderwijs
Aanvraagformulier voor het secundair onderwijs

Een ambtelijke commissie met vertegenwoordigers van het Departement Onderwijs en Vorming, AgODi en AGION beoordeelt de aanvraagdossiers in een eerste fase. Bij een positief advies maakt de commissie het dossier over aan AGION en het GO!. Zij informeren het schoolbestuur over het verdere verloop van de procedure en de te ondernemen stappen. De kennisgeving van de definitieve toewijzing  van de opdracht aan de geselecteerde inschrijver met het oog op de levering van de tijdelijke units mag niet gebeuren alvorens het schoolbestuur het schriftelijke akkoord van de Raad van Bestuur van AGION of de Raad van het GO! heeft ontvangen.

Voor meer informatie over de aanvraagprocedure neem je contact op met: v.vandevelde@ond.vlaanderen.be

Voor meer informatie over de gunningsprocedure van de tijdelijke modulaire units neem je contact op met: jo.vanduyse@agion.be

Een voorbeeldbestek voor de huur van tijdelijke modulaire units vind je hier