Scholen van Vlaanderen

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts lanceerde op 23 november 2021 een eerste oproep naar de schoolbesturen om deel te nemen aan een nieuw scholenbouwprogramma. Deze projectoproep kadert binnen een volledig nieuw DBFM-programma en staat dus los van het DBFM-programma Scholen van Morgen en het projectspecifiek DBFM-programma.

De Vlaamse Regering plant met dit DBFM-programma Scholen van Vlaanderen deze legislatuur een bijkomende totale investeringsgolf van zo’n 1 miljard euro. Deze investeringsimpuls zal gespreid worden over drie programma’s van een gelijkaardige omvang. Voor de selectie van de projecten voor deze programma’s wordt met drie opeenvolgende selectierondes gewerkt, telkens na een oproep door de Vlaams minister bevoegd voor het onderwijs.

Op 1 juli 2022 gaf de Vlaamse Regering groen licht voor de bouw van de eerste ‘Scholen van Vlaanderen’. Het gaat om 27 splinternieuwe scholen die samen plaats zullen bieden aan 20 000 leerlingen en goed zijn voor 165 000 m² extra schooloppervlakte en meer dan € 400 miljoen investeringswaarde. 
AGION informeert de schoolbesturen over de beslissing. 

In deze rubriek leest u meer over het beleidskader van Scholen van Vlaanderen en hoe de projecten geselecteerd worden.

Of bekijk hier in een notendop het opzet van Scholen van Vlaanderen

Lees de persmededeling van minister Weyts over het startschot van Scholen van Vlaanderen 

DBFM Scholen van Vlaanderen_0.png