scholen van Vlaanderen

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts lanceerde op 13 november 2023 een derde (en laatste) oproep naar de schoolbesturen om deel te nemen aan het scholenbouwprogramma Scholen van Vlaanderen.

De Vlaamse Regering zorgt met dit DBFM-programma Scholen van Vlaanderen deze legislatuur voor een bijkomende totale investeringsgolf van zo’n 1 miljard euro. Deze investeringsimpuls is gespreid over drie programma’s van een gelijkaardige omvang. De projecten voor deze programma’s worden geselecteerd, telkens na een oproep door de Vlaams minister bevoegd voor het onderwijs.

Na de eerste oproep in november 2021 gaf de Vlaamse Regering op 1 juli 2022 groen licht voor de realisatie van de eerste ‘Scholen van Vlaanderen’. Het gaat om 27 splinternieuwe scholen die samen plaats zullen bieden aan 20 000 leerlingen en goed zijn voor 165 000 m² extra schooloppervlakte. In juli 2023 selecteerde de Vlaamse Regering 38 bijkomende projecten na een tweede oproep in oktober 2022. Deze projecten realiseren 162 000 m² extra schooloppervlakte.

In deze rubriek leest u hoe u een aanvraag kon indienen, hoe de projecten geselecteerd worden en het beleidskader van Scholen van Vlaanderen.

Of bekijk hier in een notendop het opzet van Scholen van Vlaanderen

Lees de persmededeling van minister Weyts over de derde oproep van Scholen van Vlaanderen